Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπέρμποκ: Υπόσχεται €15 εκατ. στον λιβανέζικο στρατό για να πατάξει τη Χεζμπολάχ

Επισκεπτόμενη τη Βηρυτό, η Γερμανίδα ΥΠΕΞ προανήγγειλε βοήθεια προς τις ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου ώστε να «περιορίσουν ένοπλες πολιτοφυλακές και τρομοκρατικές οργανώσεις» που δρουν στα σύνορα με το Ισραήλ.

Μπέρμποκ: Υπόσχεται €15 εκατ. στον λιβανέζικο στρατό για να πατάξει τη Χεζμπολάχ

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ υπόσχεται 15 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση των λιβανικών ενόπλων δυνάμεων εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για τις εντάσεις στα σύνορα με το Ισραήλ και καθώς μαίνεται ο πόλεμος στη Γάζα.

Η Μπέρμποκ, κατά την επίσκεψή της στη Βηρυτό, είπε ότι η στρατιωτική βοήθεια έχει στόχο να βοηθήσει τον λιβανέζικο στρατό να εξασφαλίσει καλύτερα τα νότια σύνορά του με το Ισραήλ, γράφουν οι Times of Israel.

Ο στρατός πρέπει να είναι σε θέση να ασκεί «αποτελεσματικό έλεγχο» στην περιοχή για να «περιορίσει ένοπλες πολιτοφυλακές και τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε αναφερόμενη στη Χεζμπολάχ και σε άλλες τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στην περιοχή.

Η Μπέρμποκ, η οποία είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι, είπε ότι πιθανή κλιμάκωση των σχεδόν καθημερινών διασυνοριακών πυρών μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ «θα ήταν καταστροφή για τις δύο χώρες».

Επίσης, κάλεσε τη Χεζμπολάχ να αποσυρθεί από τη μεθόριο με το Ισραήλ, όπως απαιτείται από το ψήφισμα 1701 των Ηνωμένων Εθνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v