Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πράσινο φως» από τη SEC για τα spot ΕΤF στο Βitcoin

Σε μια ιστορική απόφαση για τα crypto, η SEC ενέκρινε το λανσάρισμα 11 ΕΤF στην αγορά spot του Βitcoin. Κέρδη 1,25% για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, στα 46.150 δολάρια.

«Πράσινο φως» από τη SEC για τα spot ΕΤF στο Βitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Μετά από το χθεσινό «ατύχημα», η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα σε απόφαση της το λανσάρισμα 11 ETF στο Βitcoin στην αγορά spot.

Η έγκριση της ρυθμιστικής αρχής θεωρείται ότι θα αλλάξει τα δεδομένα, προσφέροντας έκθεση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων σε θεσμικούς επενδυτές. 

Το Βitcoin ενισχύεται 1,25% στα 46.150 δολάρια. 

Τα 11 ETF που έλαβαν άδεια είναι τα εξής: το ARK 21Shares Bitcoin ETF, το Bitwise Bitcoin ETP Trust, το BlackRock iShares Bitcoin Trust, το Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund, το Franklin Bitcoin ETF, το Grayscale Bitcoin Trust, το Hashdex Bitcoin ETF, το Invesco Galaxy Bitcoin ETF, το WisdomTree Bitcoin Fund, το Valkyrie Bitcoin Fund και το VanEck Bitcoin Trust

Νωρίτερα την Τετάρτη, το χρηματιστήριο προθεσμιακών συμβολαίων CBOE ανακοίνωσε ότι αύριο Πέμπτη θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των πολυαναμενόμενων spot ΕΤF στο Βitcoin.

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ η SEC ανάρτησε στο X (πρώην Twitter) ότι δίνει το πράσινο φως για τη διαπραγμάτευση στα χρηματιστήρια της χώρας των ETFs του Bitcoin στη spot αγορά. Ωστόσο, μετά από 15’ ακριβώς, ο επικεφαλής της SEC, Γκάρι Γκένσλερ, σε μια ανάρτηση από τον προσωπικό του λογαριασμό το αναίρεσε. Ανάφερε πως ο λογαριασμός της SEC έχει παραβιαστεί και πως η είδηση της έγκρισης δεν ισχύει! Μάλιστα αργότερα έσβησε εντελώς την αρχική ανάρτηση της SEC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v