Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο +40% οι Βρετανοί που δεν πληρώνουν λογαριασμούς ενέργειας

Το συνολικό ποσοστό αποτυχίας πληρωμών για τα νοικοκυριά τον Δεκέμβριο αυξήθηκε 15%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Πρωταθλήτριες κατηγορίες ο ηλεκτρισμός, το φυσικό αέριο και τα στεγαστικά δάνεια.

Στο +40% οι Βρετανοί που δεν πληρώνουν λογαριασμούς ενέργειας

Αλμα σχεδόν 40% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν σημείωσε ο αριθμός των βρετανικών νοικοκυριών που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς ενέργειας, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Περισσότεροι επίσης δεν κατάφεραν να πληρώσουν δόσεις στεγαστικών δανείων, εξαιτίας του αυξημένου κόστους ζωής.

Νέα στοιχεία που δημοσίευσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (ONS) δείχνουν ότι το συνολικό ποσοστό αποτυχίας άμεσων χρεών τον Δεκέμβριο του 2023 αυξήθηκε κατά 15%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Αυτό οφείλεται κυρίως στις αυξήσεις 39% στην κατηγορία δαπανών «ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου» και 20% στην κατηγορία «υποθήκες», αναφέρει η ONS.

 

Αν και τον Οκτώβριο έπεσε το ανώτατο όριο της τιμής ενέργειας στη Βρετανία, που περιορίζει το μέγιστο κόστος, εντούτοις τα νοικοκυριά εξακολουθούν να πληρώνουν πολύ περισσότερα απ' ό,τι πριν από την εκτίναξη των τιμών.

Το πλαφόν μειώθηκε στις 1.923 στερλίνες ετησίως για έναν τυπικό χρήστη τον Οκτώβριο, πολύ πάνω από το όριο των 1.277 στερλινών τον Οκτώβριο του 2021.

Τα νοικοκυριά πιέζονται επίσης καθώς δεν διατίθεται πλέον η στήριξη των 400 λιρών από την κυβέρνηση, που δόθηκε σε όλους τον περυσινό χειμώνα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v