Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέστερ (Fed): Νωρίς ο Μάρτιος για μειώσεις επιτοκίων

Τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό δείχνουν ότι θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά για την επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο, τόνισε η αξιωματούχος της Fed.

Μέστερ (Fed): Νωρίς ο Μάρτιος για μειώσεις επιτοκίων

Η τελευταία μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή καταδεικνύει ότι ο δρόμος της επιστροφής του πληθωρισμού στον στόχο του 2% θα είναι δύσκολος, δήλωσε η αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Λορέτα Μέστερ, υποστηρίζοντας ότι πιθανότατα θα είναι πολύ νωρίς για τη Fed να μειώσει τα επιτόκια τον Μάρτιο. 

«Ο Μάρτιος είναι μάλλον πολύ νωρίς κατά την εκτίμησή μου για μείωση των επιτοκίων, επειδή πιστεύω ότι πρέπει να δούμε κάποια περισσότερα στοιχεία», δήλωσε η Μέστερ σε συνέντευξή στο Bloomberg TV.

«Νομίζω ότι η μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Δεκεμβρίου δείχνει απλώς ότι υπάρχει περισσότερη δουλειά να γίνει και αυτή η δουλειά θα απαιτήσει περιοριστική νομισματική πολιτική» πρόσθεσε. 

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ προέβλεψε τον Δεκέμβριο μειώσεις στα επιτόκια εντός του 2024, αλλά το χρονοδιάγραμμα και το μέγεθος των περικοπών δεν έχουν καθοριστεί ακόμα καθώς οι αξιωματούχοι αναλύουν τα οικονομικά στοιχεία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v