Στο Κίεβο μεταβαίνει σήμερα ο Σούνακ

Αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία αναμένεται να ανακοινώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός. Πρόκειται να φτάσει τις 2,5 δισ. λίρες το επόμενο οικονομικό έτος. Πώς θα αξιοποιηθεί.

Στο Κίεβο μεταβαίνει σήμερα ο Σούνακ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ θα αυξήσει τη στρατιωτική βοήθεια που παρέχει η χώρα του στην Ουκρανία το επόμενο οικονομικό έτος, η οποία θα φτάσει τις 2,5 δισ. λίρες (περίπου 2,9 δισ. ευρώ) και θα επισκεφθεί σήμερα το Κίεβο, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Το γραφείο του Σούνακ διευκρίνισε ότι οι επιπλέον πόροι - αυξημένοι κατά 200 εκατ. λίρες σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια -- θα βοηθήσουν την Ουκρανία να αποκτήσει χιλιάδες στρατιωτικά drones, περιλαμβανομένων drones παρακολούθησης, drones θαλάσσης και drones που μπορούν να εξαπολύσουν επιθέσεις με μεγάλο βεληνεκές.

"Βρίσκομαι εδώ σήμερα με ένα μήνυμα: ούτε η Βρετανία θα υποχωρήσει", τόνισε ο Σούνακ σε ανακοίνωσή του χαιρετίζοντας την αποφασιστικότητα του Κιέβου να υπερασπιστεί τα εδάφη του έναντι της ρωσικής εισβολής. "Βρισκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας, στις πιο σκοτεινές στιγμές της και στις καλύτερες στιγμές που θα έρθουν".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v