Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας για την JP Morgan το 2023

Τα έσοδα από τόκους μόνο το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς ανήλθαν στα 24,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η διοίκηση πιστεύει ότι θα πετύχει νέα άνοδο τη φετινή χρονιά.

Ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας για την JP Morgan το 2023

Η JPMorgan Chase & Co. γνώρισε το 2023 την πιο κερδοφόρα χρονιά στην τραπεζική ιστορία των ΗΠΑ, με το έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο ρεκόρ καθαρών εσόδων από τόκους (ΝΙΙ) και μια πρόβλεψη-έκπληξη ότι τα απροσδόκητα κέρδη μπορεί να συνεχιστούν φέτος.

Το NII -η διαφορά μεταξύ του τι κερδίζουν οι τράπεζες από δάνεια και πληρώνουν για καταθέσεις- ανήλθε στα 24,2 δισεκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, δήλωσε η εταιρεία. Το ύψος του για όλο το 2024 μπορεί να ανέλθει σε περίπου 90 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την τράπεζα, ενώ αντίθετα οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 2%.

«Τα αποτελέσματά μας ρεκόρ το 2023 αντικατοπτρίζουν τα υπερκέρδη τόσο στο NII όσο και στις πιστώσεις, αλλά παραμένουμε σίγουροι για την ικανότητά μας να συνεχίσουμε να παρέχουμε πολύ υγιείς αποδόσεις ακόμη και μετά την κανονικοποίησή τους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Jamie Dimon.

Οι μετοχές της JPMorgan, με άνοδο 22% το περασμένο έτος, σημείωσαν άνοδο 1,7% σήμερα στις συναλλαγές πριν το άνοιγμα της Wall Street.

Τα αποτελέσματα από τη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ περιελάμβαναν επιβάρυνση 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που συνδέεται με τις πτωχεύσεις της Silicon Valley Bank και της Signature Bank. Η Federal Deposit Insurance Corp. επέβαλε ειδική αξιολόγηση για να στηρίξει τους ανασφάλιστους καταθέτες σε αυτές τις εταιρείες μετά την κατάρρευσή τους πέρυσι. Η JPMorgan προειδοποίησε ότι θα αναλάβει τη δαπάνη, την οποία προηγουμένως υπολόγιζε σε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η τράπεζα δαπάνησε περισσότερα από όσα υπολόγιζαν οι αναλυτές το τέταρτο τρίμηνο, καθώς ο Dimon προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο από ό,τι αναμένουν πολλοί επενδυτές. Οι δαπάνες ανέβηκαν στα 24,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας άλμα 29%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v