Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιπρόεδρος BlackRock: Παραπλανεί τους επενδυτές ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ

Ο επίμονος πληθωρισμός των ΗΠΑ θα οδηγήσει σε λανθασμένα στοιχήματα για τα επιτόκια της Fed, σημειώνει ο πρώην πρόεδρος της Swiss National Bank. Βλέπει υπερβολική αισιοδοξία.

Αντιπρόεδρος BlackRock: Παραπλανεί τους επενδυτές ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ

Ο αντιπρόεδρος της BlackRock, Philipp Hildebrand, δήλωσε ότι τα στοιχήματα των επενδυτών για μειώσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποδειχθούν υπερβολικά, όταν ο πληθωρισμός αποδειχθεί πιο επίμονος από ό,τι αναμενόταν.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο πρώην πρόεδρος της Swiss National Bank (Ελβετικής Εθνικής Tράπεζας) είπε ότι η ταχεία επιβράδυνση της αύξησης των τιμών καταναλωτή δίνει στις χρηματοπιστωτικές αγορές μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας σχετικά με τις υποκείμενες πιέσεις.

«Ο πληθωρισμός των αγαθών θα συνεχίσει να μειώνεται αρκετά γρήγορα -έχουμε τώρα αρνητικούς αριθμούς- και αυτό ουσιαστικά μειώνει τους συνολικούς αριθμούς πληθωρισμού αρκετά δραματικά», είπε σε συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. «Ως αποτέλεσμα, οι αγορές έχουν τώρα τιμολογήσει, νομίζω, πιθανώς υπερβολικές μειώσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ».

«Κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι τόσο εύκολο να σταθεροποιηθεί στους στόχους πληθωρισμού του 2% που αναζητούν οι κεντρικές τράπεζες, και έτσι η αισιοδοξία για τα επιτόκια, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, είναι μάλλον υπερβολική».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v