Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιγότερη σαμπάνια πίνουν πλέον οι Γάλλοι

Στο πιο χαμηλό από το 1985 οι παραγγελίες των Γάλλων για τον αγαπημένο αφρώδη οίνο. Ο πληθωρισμός επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, λέει η Επιτροπή Σαμπάνιας.

Λιγότερη σαμπάνια πίνουν πλέον οι Γάλλοι

Λιγότερα μπουκάλια σαμπάνιας πούλησαν οι Γάλλοι παραγωγοί πέρυσι, σε μία ακόμη ένδειξη ότι πέφτουν οι τόνοι στην αγορά ειδών πολυτελείας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι παραγγελίες στο εξωτερικό από τη Γαλλία μειώθηκαν κατά 8,2%, δήλωσε η Comité Champagne, η οποία εκπροσωπεί τους παραγωγούς. Εντός της Γαλλίας, οι παραγγελίες σαμπάνιας έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών (στο πιο χαμηλό από το 1985), εξαιρουμένου του 2020, το οποίο δεν ήταν αντιπροσωπευτικό λόγω των lockdown της πανδημίας.

Οι Γάλλοι είναι μακράν οι μεγαλύτεροι καταναλωτές του εγχώριου αφρώδους κρασιού τους, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 40% των παραγγελιών, αλλά ο πληθωρισμός έχει επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, σύμφωνα με την Επιτροπή Σαμπάνιας (Comité Champagne).

Η ζήτηση για τις μάρκες όπως Veuve Clicquot, Bollinger, Lanson και άλλες εκτινάχθηκε στα ύψη, όταν οι περιορισμοί της πανδημίας χαλάρωσαν και έκτοτε επανέρχεται στο κανονικό -μια τάση που παρατηρείται σε όλη τη βιομηχανία ειδών πολυτελείας. Η εταιρεία συμβούλων Bain εκτιμά ότι ο κλάδος πιθανότατα θα αναπτυχθεί έως και 4% φέτος, από 8% το 2023, υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προμηθευτές προϊόντων υψηλής ποιότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v