Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάλεσμα Ζελένσκι σε Κίνα για συμμετοχή σε ειρηνευτική διάσκεψη

Η Ουκρανία είναι ανοιχτή στη συμμετοχή όλων των χωρών που σέβονται την εδαφική της ακεραιότητα σε διάσκεψη που θα διοργανωθεί στην Ελβετία, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Κάλεσμα Ζελένσκι σε Κίνα για συμμετοχή σε ειρηνευτική διάσκεψη

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι ζήτησε από την Ελβετία να οργανώσει ειρηνευτική διάσκεψη σε επίπεδο ηγετών, σημειώνοντας ότι αύριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες μεταξύ των ομάδων των δύο χωρών. 

«Συναντήθηκα με τους Προέδρους της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης, καθώς και αρχηγούς κομμάτων και παρατάξεων. Είχαμε μια εις βάθος συζήτηση σχετικά με την υποστήριξη και την προώθηση της ειρηνευτικής φόρμουλας της Ουκρανίας, τις εξελίξεις στην πρώτη γραμμή και τη σημασία των προσπαθειών των εταίρων για την υπεράσπιση της Ουκρανίας. Είμαι ευγνώμων στην Ελβετία για την υποστήριξή της στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, καθώς και για την ανθρωπιστική βοήθεια». 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι θέλει να συμμετάσχει στη διάσκεψη και η Κίνα

«Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις χώρες που σέβονται την κυριαρχία μας και την εδαφική μας ακεραιότητα να συμμετέχουν στην ειρηνευτική διάσκεψη» υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v