Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορικά πλοία ρισκάρουν και περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα

Πετρελαιοφόρα, πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, εξακολουθούν να πλέουν από το επικίνδυνο σημείο.

Εμπορικά πλοία ρισκάρουν και περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα

Τεράστιος αριθμός εμπορικών πλοίων συνέχισε να πλέει στη νότια Ερυθρά Θάλασσα μετά τις προειδοποιήσεις των δυτικών ναυτικών να μείνουν μακριά από τον κρίσιμο εμπορικό δρόμο για να αποφύγουν επιθέσεις από τους μαχητές Χούθι.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, την Παρασκευή, οι Συνδυασμένες Ναυτικές Δυνάμεις - που περιλαμβάνουν το ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ - συμβούλεψαν τα εμπορικά πλοία να μείνουν μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Η συμβουλή τους ήρθε αφότου και οι δύο χώρες βομβάρδισαν στόχους στην Υεμένη για να προσπαθήσουν να καταπνίξουν επιθέσεις σε εμπορικά πλοία από μαχητές Χούθι, προκαλώντας ανησυχίες για αντίποινα.

Πολλά πλοία απομακρύνθηκαν ακολουθώντας τις συμβουλές. Ο αριθμός που διέρχεται από το Bab el-Mandeb από την Παρασκευή έχει μειωθεί περισσότερο από το μισό σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο έναν μήνα πριν, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων που παρακολουθεί το Bloomberg.

Ωστόσο, 114 πλοία - συμπεριλαμβανομένων πετρελαιοφόρων, πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου και πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων -εξακολούθησαν να περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ο τελευταίος απολογισμός συγκρίνεται με τα 131 την ίδια περίοδο μια εβδομάδα πριν, όταν οι εντάσεις στην περιοχή ήταν ήδη υψηλές και τα πλοία στοχοποιούνταν από πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τους Χούθι.

Ωστόσο, πλέον είναι λιγότερα από τα 272 πλοία που πέρασαν από το σημείο την ίδια περίοδο πριν από έναν μήνα και τα 252 κατά το ίδιο χρονικό διάστημα έξι μήνες πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v