Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γουόλερ: Η Fed δεν πρέπει να βιαστεί με τις μειώσεις επιτοκίων

Η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής πρέπει να γίνει με μεθοδικό και προσεκτικό τρόπο, τόνισε ο αξιωματούχος της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ. Θα χρειαστούν περισσότερα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας.

Γουόλερ: Η Fed δεν πρέπει να βιαστεί με τις μειώσεις επιτοκίων

Η Fed μπορεί να μειώσει τα επιτόκια φέτος αν συνεχίσει να μειώνεται ο πληθωρισμός, δήλωσε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Κρίστοφερ Γουόλερ, αλλά τόνισε ότι η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής πρέπει να γίνει με προσεκτικό και μεθοδικό τρόπο. 

«Είμαι ολοένα και πιο πεπεισμένος ότι είμαστε σε απόσταση βολής από την επίτευξη του στόχου για έναν πληθωρισμό (PCE) στο 2%» ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg o Γουόλερ την Τρίτη σε δηλώσεις που έκανε στο ινστιτούτο Brookings.

«Εφόσον ο πληθωρισμός δεν ανακάμψει και παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, πιστεύω ότι η FOMC θα είναι σε θέση να μειώσει τα επιτόκια φέτος» πρόσθεσε. 

«Με την οικονομική δραστηριότητα και την αγορά εργασίας σε καλή κατάσταση και τον πληθωρισμό να υποχωρεί σταδακά προς το 2%, δεν βλέπω λόγο να κινηθούμε τόσο γρήγορα ή να μειώσουμε τόσο απότομα όσο στο παρεθλόν» υπογράμμισε. 

«Τα στοιχεία που έχουμε λάβει τους τελευταίους μήνες επιτρέπουν στην Επιτροπή να εξετάσει τη μείωση των επιτοκίων το 2024. Ωστόσο, οι ανησυχίες για το κατά πόσον θα συνεχιστούν οι τάσεις αυτές σημαίνουν ότι οι όποιες αλλαγές στην πορεία της νομισματικής πολιτικής πρέπει να γίνουν προσεκτικά και χωρίς βιασύνη» τόνισε, λέγοντας ότι θα χρειαστεί περισσότερες πληροφορίες τους ερχόμενους μήνες. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα σχόλια του Γουόλερ φαίνεται να προσγειώνουν τις προσδοκίες της αγοράς για έξι μειώσεις επιτοκίων φέτος. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v