Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Μελόνι ανοίγει τον δρόμο για την πώληση του δικτύου σταθερής της Telecom Italia

Η κυβέρνηση επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει τη λεγόμενη «Golden Power», επειδή η KKR έχει αποδεχτεί όρους που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία του δικτύου.

Η Μελόνι ανοίγει τον δρόμο για την πώληση του δικτύου σταθερής της Telecom Italia

Η Ιταλία ενέκρινε το ντιλ 22 δισεκατομμυρίων ευρώ για την πώληση του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας της Telecom Italia SpA στην KKR, μετά από μια διαδικασία ελέγχου για το περιουσιακό στοιχείο που θεωρείται στρατηγικού ενδιαφέροντος για το κράτος.

Η κυβέρνηση επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει τη λεγόμενη «Golden Power» -η οποία της επιτρέπει να μπλοκάρει ή να επιβάλλει όρους σε συμφωνίες που αφορούν στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία-, επειδή η KKR έχει αποδεχτεί όρους που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία του δικτύου, δήλωσε η εταιρεία.

Αν και ευρέως αναμενόμενη, η απόφαση είναι ένα βασικό βήμα προς την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας, η οποία πρόκειται να κλείσει μέχρι το φετινό καλοκαίρι. Σηματοδοτεί μια νίκη για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Pietro Labriola, τον αρχιτέκτονα του σχεδίου πώλησης. Η συναλλαγή είναι το επίκεντρο της προσπάθειάς του να περικόψει το χρέος των περίπου 30 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v