Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Φορολογήστε μας» ζητούν 250 υπερπλούσιοι στο Νταβός

«Δεν θα αλλάξει θεμελιωδώς το βιοτικό μας επίπεδο, ούτε θα στερήσει κάτι στα παιδιά μας, ούτε θα βλάψει την οικονομική ανάπτυξη των εθνών μας. Αλλά θα μετατρέψει τον ακραίο και μη παραγωγικό ιδιωτικό πλούτο σε επένδυση για το κοινό μας δημοκρατικό μέλλον».

«Φορολογήστε μας» ζητούν 250 υπερπλούσιοι στο Νταβός

Περισσότεροι από 250 δισεκατομμυριούχοι και εκατομμυριούχοι απαιτούν από τη συνάντηση της πολιτικής ελίτ για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός να εισαγάγει φόρους περιουσίας για να βοηθήσει στην πληρωμή για καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.

«Το αίτημά μας είναι απλό: σας ζητάμε να φορολογήσετε εμάς, τους πιο πλούσιους στην κοινωνία», έγραψαν οι πλούσιοι, όπως μεταδίδει ο Guardian, σε ανοιχτή επιστολή τους προς τους παγκόσμιους ηγέτες, προσθέτοντας:

«Αυτό δεν θα αλλάξει θεμελιωδώς το βιοτικό μας επίπεδο, ούτε θα στερήσει κάτι στα παιδιά μας, ούτε θα βλάψει την οικονομική ανάπτυξη των εθνών μας. Αλλά θα μετατρέψει τον ακραίο και μη παραγωγικό ιδιωτικό πλούτο σε επένδυση για το κοινό μας δημοκρατικό μέλλον».

Οι πλούσιοι υπογράφοντες από 17 χώρες περιλαμβάνουν την κληρονόμο της Disney Άμπιγκεϊλ Ντίσνεϊ, τον ηθοποιό Μπράιαν Κοξ, που στο παρελθόν έχει ενσαρκώσει τον δισεκατομμυριούχο Λόγκαν Ρόι στην τηλεοπτική σειρά «Succession», την Αμερικανίδα Βάλερι Ροκφέλερ, κληρονόμο του ιδρύματος της δυναστείας Ροκφέλερ στις ΗΠΑ, καθώς και ο ηθοποιός και σεναριογράφος Σάιμον Πέγκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v