Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινέζοι δημιούργησαν παραλλαγή κορωνοϊού με 100% θνησιμότητα!

Επικίνδυνα πειράματα στην Κίνα με μεταλλαγμένο και εξαιρετικά θανατηφόρο στέλεχος κορωνοϊού που προσβάλλει τον εγκέφαλο. Τι μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

Κινέζοι δημιούργησαν παραλλαγή κορωνοϊού με 100% θνησιμότητα!

Σε έρευνα από τη Γουχάν, Κινέζοι επιστήμονες πειραματίζονται με μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού το οποίο είναι 100% θανατηφόρο σε ‘’εξανθρωπισμένους’’ ποντικούς.

Ο θανατηφόρος ιός GX_P2V πρόσβαλε τον εγκέφαλο των ποντικών που είχαν αντιμετωπιστεί έτσι ώστε να αντανακλούν γενετικό προφίλ παρόμοιο με του ανθρώπου, αναφέρει έρευνα από την Κίνα που έγινε γνωστή την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την New York Post, οι ερευνητές σημειώνουν ότι αυτό υπογραμμίζει κίνδυνο διάχυσης του ιού στους ανθρώπους και παρέχει μοναδικό μοντέλο για την κατανόηση των παθογόνων μηχανισμών που συνδέονται με τον SARS-CoV-2.

Ο θανατηφόρος ιός είναι μεταλλαγμένη μορφή του GX/2017, ‘’ξαδέρφου’’ κορωνοιού που είχε ανακαλυφθεί στους παγκολίνους της Μαλαισίας το 2017.

Ολοι οι ποντικοί που μολύνθηκαν πέθαναν εντός 8 ημερών- που οι ερευνητές θεωρούν εκπληκτικά γρήγορο ρυθμό.

Ο ιός GX_P2V είχε μολύνει τους πνεύμονες, τα μάτια, την τραχεία και τον εγκέφαλο των ποντικιών που πέθαναν –το τελευταίο ήταν αρκετά σοβαρό ώστε τελικά να προκαλέσει τον θάνατο των ζώων.

Τις ημέρες πριν τον θανατό τους οι ποντικοί είχαν χάσει γρήγορα βάρος, εμφάνισαν καμπουριασμένη στάση και κινούνταν εξαιρετικά δύσκολα.

Τα μάτια τους έγιναν εντελώς λευκά την παραμονή του θανάτου τους.

Η έρευνα είναι η πρώτη του είδους της που αναφέρει 100% ποσοστό θνητότητας σε ποντικούς που μολύνθηκαν με τον ιό που σχετίζεται με την COVID-19, ξεπερνώντας κατά πολύ αποτελέσματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως από άλλη έρευνα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν δείχνουν πώς θα μπορούσε να επηρεάσει τους ανθρώπους.

Ο Francois Balloux, επιδημιολόγος στο University College London’s Genetics Institute, χαρακτήρισε ‘’τρομερή την έρευνα και τελείως άσκοπη επιστημονικά’’, ενώ ο Dr. Gennadi Glinsky, ομότιμος καθηγητής του Stanford,σημείωσε ότι ‘’αυτή η τρέλα θα πρέπει να σταματήσει πριν να είναι πολύ αργά’.

Πηγή: iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v