Ισραήλ: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου

Για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου, από το κόμμα του Γιαΐρ Λαπίντ, με αφορμή τον προϋπολογισμό. Εντείνεται η δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς Νετανιάχου: «Αποτυχημένη κυβέρνηση που κοστίζει ανθρώπινες ζωές και υπονομεύει το μέλλον μας».

Ισραήλ: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου

Το κόμμα Γες Ατίντ του ηγέτη της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου, σχετικά με τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2024 που εγκρίθηκε πρόσφατα από το υπουργικό συμβούλιο, μεταδίδουν οι Times of Israel.

Είναι η πρώτη τέτοια κορυφαία πολιτική κίνηση στην ισραηλινή Βουλή (Κνεσέτ) ενάντια στην κυβέρνηση, μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα τον Οκτώβριο.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει. Είναι μια αποτυχία με τίμημα ανθρώπινες ζωές και το μέλλον της χώρας», αναφέρει ο Γες Ατίντ, προσθέτοντας ότι ο προϋπολογισμός «ευνοεί περιττές κυβερνητικές δαπάνες και κονδύλια υπέρ του κυβερνώντος συνασπισμού έναντι της βοήθειας στους εκτοπισμένους, στους εφέδρους και της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v