Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Οριακή μεταβολή στην οικονομική δραστηριότητα

Οι περισσότερες περιφέρειες κατέγραψαν σημάδια επιβράδυνσης της απασχόλησης, με τις επιχειρήσεις να αναμένουν χαλάρωση των πιέσεων για αυξήσεις μισθών.

Fed: Οριακή μεταβολή στην οικονομική δραστηριότητα

Η πλειονότητα των δώδεκα περιφερειών της Fed ανέφερε μικρή ή καθόλου αλλαγή στην οικονομική δραστηριότητα από τα μέσα Δεκεμβρίου ώς τα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με έκθεση της κεντρικής τράπεζας για την αμερικανική οικονομία.

Όπως σημειώνεται στη Beige Book, οι επαφές από όλες σχεδόν τις περιφέρειες της Fed ανέφεραν μείωση στην παραγωγική δραστηριότητα. 

Παράλληλα, τα υψηλά επιτόκια συνέχισαν να περιορίζουν τις πωλήσεις αυτοκινήτων και ακινήτων. Ωστόσο, η προοπτική μείωσης των επιτοκίων αναφέρθηκε από πολυάριθμες επαφές ως πηγή αισιοδοξίας.

Αντίθετα, οι ανησυχίες για την αγορά γραφείων, την αποδυνάμωση της συνολικής ζήτησης και τις εκλογές του 2024 αναφέρθηκαν συχνά ως πηγές οικονομικής αβεβαιότητας. 

Όσον αφορά την αγορά εργασίας, οι περισσότερες περιφέρειες κατέγραψαν σημάδια επιβράδυνσης της απασχόλησης, με τις επιχειρήσεις να αναμένουν χαλάρωση των πιέσεων για αυξήσεις μισθών. 

Oι επιχειρήσεις στην πλειονότητα των περιφερειών ανέφεραν παραδείγμα σταθαρότητας ή πτώσης των τιμών των εισροών, ειδικά τους τομείς της μεταποίησης και των κατασκευών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v