Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδυτική μπουτίκ του Αμβούργου εξαγοράζει η Commerzbank

Αποκτά το 75% της Aquila Capital, που ειδικεύεται σε επενδύσεις καθαρής ενέργειας και βιώσιμων υποδομών, με assets 14,6 δισ. ευρώ υπό διαχείριση. Πλάνο επέκτασης της γερμανικής τράπεζας στον τομέα διαχείρισης πλούτου.

Επενδυτική μπουτίκ του Αμβούργου εξαγοράζει η Commerzbank

Η Commerzbank συμφώνησε να αγοράσει το πλειοψηφικό μερίδιο της εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Aquila Capital έναντι άγνωστου τιμήματος, επιδιώκοντας την επέκτασή της με άντληση επιπλέον εσόδων από επενδυτικές μπουτίκ.

Η γερμανική τράπεζα, που εδρεύει στη Φρανκφούρτη, θα αποκτήσει το 74,9% της Aquila Capital, με έδρα το Αμβούργο, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Η εν λόγω εταιρεία ειδικεύεται σε επενδύσεις σε καθαρή ενέργεια και βιώσιμες υποδομές, έχοντας υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία 14,6 δισ. ευρώ στο τέλος του τρίτου τριμήνου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Η συμφωνία «θα συμβάλει σημαντικά στην προγραμματισμένη αύξηση των εσόδων από προμήθειες και στους στόχους εσόδων του 2027», ανακοίνωσε η Commerzbank.

Ο διευθύνων σύμβουλος Manfred Knof έχει αναγάγει την ανάπτυξη του τομέα διαχείρισης πλούτου σε κεντρικό στοιχείο της στρατηγικής του για την τράπεζα, αναφέρει το Bloomberg. Πριν από λίγους μήνες, η Commerzbank δημιούργησε μια μικρή εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, με την επωνυμία Yellowfin, στην οποία διατήρησε το 75% των μετοχών.

Η ομάδα μάνατζμεντ της Aquila συμφώνησε να παραμείνει στο νέο σχήμα, συνεχίζοντας να λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό ως ανεξάρτητη οντότητα, «με αυτονομία από πλευράς επενδύσεων», ανέφερε η Commerzbank. Το deal αναμένεται να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v