Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπόστιτς (Fed): To τρίτο τρίμηνο η πρώτη μείωση επιτοκίων

To οutlook αυτή τη στιγμή είναι η πρώτη μείωση να γίνει κάποια στιγμή το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς και πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθούν τα οικονομικά στοιχεία, τόνισε ο αξιωματούχος της Fed.

Μπόστιτς (Fed): To τρίτο τρίμηνο η πρώτη μείωση επιτοκίων

Ο αξιωματούχος της Fed, Ράφαελ Μπόστιτς, τόνισε ότι θέλει να δει περισσότερες ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός οδεύει προς τον στόχο του 2%, επαναλαμβάνοντας ότι δεν αναμένει οι φορείς άσκησης νομισματικής πολιτικής να μειώσουν τα επιτόκια μέχρι το τρίτο τρίμηνο. 

«To οutlook αυτή τη στιγμή είναι η πρώτη μείωση να γίνει κάποια στιγμή το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς και πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθούν τα οικονομικά στοιχεία» δήλωσε ο Μπόστιτς. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Μπόστιτς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σε μια μείωση επιτοκίων νωρίτερα από το τρίτο τρίμηνο αν ο πληθωρισμός «υποχωρήσει αρκετά πιο γρήγορα» από ό,τι αναμένει.

Αλλά επανέλαβε ότι συνεχίζει να αναζητά «περισσότερες ενδείξεις ότι παραμένουμε στην τροχιά αυτή για τον στόχο του 2%».

Το χειρότερο αποτέλεσμα για τους αξιωματούχους, πρόσθεσε, θα ήταν να μειώσουν τα επιτόκια και να αναγκαστούν να τα αυξήσουν ξανά αργότερα αν ο πληθωρισμός κινηθεί υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v