Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε «σκουπίδια» υποβαθμίστηκε από τη Moody's η κινεζική Huarong

Την πίεση στην κερδοφορία και την ποιότητα του ενεργητικού της εταιρείας -μίας από τις μεγαλύτερες κρατικές διαχείρισης επισφαλών χρεών της χώρας- επικαλέστηκε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Σε «σκουπίδια» υποβαθμίστηκε από τη Moodys η κινεζική Huarong

Η China Huarong Asset Management, μία από τις μεγαλύτερες κρατικές εταιρείες διαχείρισης επισφαλών δανείων της χώρας, υποβαθμίστηκε σε «σκουπίδια» από την Moody's, η οποία επικαλέστηκε την πίεση στην κερδοφορία και την ποιότητα του ενεργητικού της εταιρείας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία, της οποίας ο πρώην πρόεδρος καταδικάστηκε σε θάνατο το 2021 αφού καταδικάστηκε για δωροδοκία σχεδόν 250 εκατομμυρίων δολαρίων, είδε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγησή της να μειώνεται κατά μία βαθμίδα στο Ba1. Ο οίκος αξιολόγησης άλλαξε την προοπτική σε αρνητική από σταθερή, λέγοντας ότι η κεφαλαιακή θέση της Huarong επιδεινώθηκε από τη συνεχιζόμενη πίεση στην αγορά ακινήτων της Κίνας και την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Η εταιρεία είναι μία από τις τέσσερις ελεγχόμενες από το κράτος οντότητες που ίδρυσε η κυβέρνηση της Κίνας το 1999 για να βοηθήσει στην εκκαθάριση ενός τραπεζικού συστήματος γεμάτο κόκκινα δάνεια. Αλλά αργότερα δημιουργήθηκε ένας λαβύρινθος θυγατρικών για να συμμετάσχουν σε άλλες χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις και να δανειστούν δισεκατομμύρια από την αγορά ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v