Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρίχνουν τα μπόνους οι επενδυτικές τράπεζες της Ευρώπης

Η Deutsche Bank, η UBS Group και η Societe Generale σχεδιάζουν να μειώσουν το συνολικό ποσό της μεταβλητής αποζημίωσης που θα καταβάλουν για το 2023, μετά από μια δύσκολη χρονιά για τις ευρωπαϊκές επενδυτικές τράπεζες.

Ρίχνουν τα μπόνους οι επενδυτικές τράπεζες της Ευρώπης

Οι κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες της Ευρώπης ετοιμάζονται να μειώσουν τα μπόνους καθώς μειώθηκαν τα deals που έκλεισαν την περασμένη χρονιά.

Η Deutsche Bank, η UBS Group και η Societe Generale σχεδιάζουν να μειώσουν το συνολικό ποσό της μεταβλητής αποζημίωσης που θα καταβάλουν για το 2023 μετά από μια δύσκολη χρονιά για τις ευρωπαϊκές επενδυτικές τράπεζες.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το προσωπικό σε ορισμένες μονάδες που είχε καλή απόδοση ενδέχεται να εξακολουθεί να λαμβάνει υψηλότερα μπόνους, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα, χωρίς να αναφέρουν πόσο μεγάλες θα είναι οι περικοπές. Αλλά το συνολικό ποσό θα πέσει. Οι εκπρόσωποι των τραπεζών αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Οι μεταβλητές αμοιβές «θα αντικατοπτρίζουν την απόδοση το 2023», δήλωσε την Τρίτη ο Οικονομικός Διευθυντής της Deutsche Bank, James von Moltke. «Και όπως έχετε δει σε διάφορους τομείς της επενδυτικής τραπεζικής, ιδιαίτερα το 2023, ήταν μια δύσκολη αγορά».

Τα έσοδα της επενδυτικής τράπεζας της Deutsche Bank μειώθηκαν κατά 12% τους πρώτους εννέα μήνες του περασμένου έτους. Στη Societe Generale, η πτώση ήταν 2,5% και για την UBS ήταν 7,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v