Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Η αντιπολίτευση καλεί σε διαδηλώσεις κατά του μεταναστευτικού νόμου

«Ο νόμος για τους μετανάστες που ψηφίστηκε στα τέλη του 2023 αντιπροσωπεύει μια άνευ προηγουμένου μείωση της προστασίας και των δικαιωμάτων που διασφαλίζονται στους αλλοδαπούς στην χώρα μας» αναφέρεται στην έκκληση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Γαλλία: Η αντιπολίτευση καλεί σε διαδηλώσεις κατά του μεταναστευτικού νόμου

Περισσότεροι από 300 πολιτικοί από τους Σοσιαλιστές, την Αριστερά και τους Πράσινους απεύθυναν έκκληση για πανεθνικές διαδηλώσεις στη Γαλλία αυτή την Κυριακή κατά του νέου αμφιλεγόμενου μεταναστευτικού νόμου.

«Ο νόμος για τους μετανάστες που ψηφίστηκε στα τέλη του 2023 αντιπροσωπεύει μια άνευ προηγουμένου μείωση της προστασίας και των δικαιωμάτων που διασφαλίζονται στους αλλοδαπούς στην χώρα μας» αναφέρεται στην έκκληση που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Libération.

Η έκκληση αναφέρει ότι ο νόμος ποινικοποιεί τους αλλοδαπούς χωρίς χαρτιά και περιορίζει την πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές για τους αλλοδαπούς που ζουν νόμιμα στη Γαλλία. Τον χαρακτηρίζει επίσης νίκη της ακροδεξιάς.

Ο νέος νόμος που προωθήθηκε από τον πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν είχε ως στόχο την καλύτερη ρύθμιση της μετανάστευσης και τη θεμελιώδη βελτίωση της ενσωμάτωσης.

Ωστόσο κάτω από τις πιέσεις του συντηρητικού αντιπολιτευόμενου κόμματος των Ρεπουμπλικάνων, από τις ψήφους των οποίων εξαρτάτο το κεντρώο στρατόπεδο του Μακρόν για να περάσει τον νόμο, ο νόμος αυστηροποιήθηκε. Ακόμη δεν έχει τεθεί σε ισχύ.

Δεδομένου ότι η κυβέρνηση και ο Μακρόν έχουν συνταγματικές αμφιβολίες ως προς ορισμένα σημεία, υπέβαλαν τον νόμο στο Συνταγματικό Συμβούλιο, το οποίο θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα αν τα σημεία αυτά πρέπει να βελτιωθούν.

Στην έκκληση τους οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένης της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό, προειδοποιούν να μην γίνουν οι μετανάστες ο αποδιοπομπαίος τράγος για όλα τα προβλήματα τη χώρας.

Τονίζουν επίσης ότι οι ξένοι συμβάλλουν στον πλούτο της Γαλλίας και αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό του εργατικού δυναμικού σε πολλούς τομείς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v