Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσική διείσδυση στη στρατηγική πόλη Αβντίιβκα

Μετά από μήνες μαχών, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν να μπουν στην πόλη. Πιέζει σε όλα τα μέτωπα ο ρωσικός στρατός.

Ρωσική διείσδυση στη στρατηγική πόλη Αβντίιβκα

Υπό ασφυκτική πίεση βρίσκεται ο ουκρανικός στρατός στη μάχη για τη στρατηγική πόλη της Αβντίιβκα καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ρώσοι έχουν καταφέρει να διεισδύσουν στην πόλη.  

Δυτικοί αναλυτές ήταν αρχικά αισιόδοξοι ότι η πόλη θα αντέξει στις συνεχείς επιθέσεις των Ρώσων, που έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες. Αλλά σχεδόν καθημερινά, η Μόσχα πετύχαινε μικρές προωθήσεις.

Η Αβντίιβκα απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Ντόνετσκ και είναι κρίσιμη για τον στόχο του Κρεμλίνου να καταλάβει το σύνολο της περιφέρειας που εν μέρει ελέγχεται από τους αυτονομιστές από το 2014. 

Η Ρωσία έχει εντείνει την επιθετική πίεση γύρω από πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, όπως το Κουπιάνσκ, το Λιμάν και η Αβντίιβκα. Η Μόσχα υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις της έχουν ανακτήσει την πρωτοβουλία σε πολλές περιοχές, μετά την αποτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση το περασμένο καλοκαίρι.

Εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού υποβάθμισε τις τελευταίες ειδήσεις, υποστηρίζοντας ότι τα περιορισμένα κέρδη της Ρωσίας δεν έχουν αντίκτυπο στη συνολική κατάσταση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v