Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ακροδεξιό AfD θέλει δημοψήφισμα για έξοδο της Γερμανίας από την ΕΕ

Το Brexit είναι ένα πρότυπο για τη Γερμανία, δήλωσε η αρχηγός του ακροδεξιού AfD, Άλις Βάιντελ. Το δημοκρατικό έλλειμμα της Ε.Ε. και το «Dexit».

Το ακροδεξιό AfD θέλει δημοψήφισμα για έξοδο της Γερμανίας από την ΕΕ

To ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία θα επιδιώξει τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πρότυπα του Brexit αν έλθει στην εξουσία, δήλωσε η αρχηγός του κόμματος, Άλις Βάιντελ

«Είναι ένα πρότυπο για τη Γερμανία, το ότι κάποιος μπορεί να πάρει μια απόφαση σαν αυτή για την εθνική κυριαρχία», τόνισε η Βάιντελ σε συνέντευξή της στους Financial Times. 

Η Bάιντελ ανέφερε ότι θα επιδίωκε να μεταρρυθμίσει την Ε.Ε. και να αποκαταστήσει το «δημοκρατικό έλλειμμά» της, περιορίζοντας μεταξύ άλλων τις εξουσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιας μη εκλεγμένης εκτελεστικής εξουσίας. 

«Αλλά αν η μεταρρύθμιση δεν είναι δυνατή, αν δεν κατορθώσουμε να ανακτήσουμε την κυριαρχία των κρατών- μελών της Ε.Ε., πρέπει να αφήσουμε τον λαό να αποφασίσει, όπως έκανε η Βρετανία», υποστήριξε. «Και θα μπορούσαμε να έχουμε ένα δημοψήφισμα για το Dexit -μιας εξόδου της Γερμανίας από την Ε.Ε.» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v