Αργεντινή: Γενική απεργία ενάντια στις μεταρρυθμίσεις Μιλέι

Τα εργατικά συνδικάτα ετοιμάζονται να κατεβάσουν εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Μπουένος Αϊρες την Τετάρτη.

Αργεντινή: Γενική απεργία ενάντια στις μεταρρυθμίσεις Μιλέι

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα συμμετέχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά των οικονομικών μεταρρυθμίσεων του νέου προέδρου Χαβιέ Μιλέι, δήλωσε στους Financial Times ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον τομέα των κατασκευών. 

«Δεν ήταν επιλογή μας αυτό το μονοπάτι, αλλά δυστυχώς δεν μας έδωσαν άλλη επιλογή» τόνισε ο Ζεράρδο Μαρτίνεθ, πριν από την προγραμματισμένη αυριανή απεργιακή κινητοποίηση.

«Τουλάχιστον 200.000 θα διαδηλώσουν στο Μπουένος Άιρες» σημείωσε. 

Περίπου το 40% των 13 εκατ. εργαζομένων στην Αργεντινή ανήκουν σε εργατικά συνδικάτα, η πλειονότητα των οποίων στηρίζει τους Περονιστές, οι οποίοι βρίσκονται πλέον στην αντιπολίτευση. 

Ο Μαρτίνεζ εξέφρασε την ελπίδα ότι η γενική απεργία θα πείσει τους βουλευτές να καταψηφίσουν τις μεταρρυθμίσεις του Μιλέι και θα αναγκάσει τον πρόεδρο να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

«Συνειδητοποιούμε ότι ο πληθωρισμός πρέπει να υποχωρήσει. Ντρεπόμαστε να ζούμε σε μια χώρα με αυτό το επίπεδο φτώχειας. Αλλά δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι το κόστος της επίτευξης οικονομικής σταθερότητας θα πέσει αποκλειστικά στους ώμους των εργαζομένων και της μεσαίας τάξης» τόνισε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v