Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιστορικό υψηλό χτυπούν οι μετοχές της SAP

Τα έσοδα της αυξήθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Η μετοχή έκανε άλμα περίπου 50% κατά τη διάρκεια του έτους - η καλύτερη επίδοσή της από το 2012. Σχεδιάζει να αναδιαρθρώσει 8.000 θέσεις εργασίας. 

Ιστορικό υψηλό χτυπούν οι μετοχές της SAP

Οι μετοχές της γερμανικής εταιρείας λογισμικού SAP εκτινάχθηκαν σε υψηλό όλων των εποχών, αφού η εταιρεία δημοσίευσε τα τελευταία οικονομικά της αποτελέσματα και ανακοίνωσε σχέδια για αναδιάρθρωση 8.000 θέσεων εργασίας σε μια ώθηση προς την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι μετοχές της SAP κάνουν άλμα 7%.

Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Η μετοχή έκανε άλμα περίπου 50% κατά τη διάρκεια του έτους — η καλύτερη επίδοσή της από το 2012.

Η SAP είπε ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εθελοντικές εξαγορές ή να υποστηρίξει αλλαγές θέσεων εργασίας για 8.000 άτομα ως μέρος ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης για το 2024 που έχει σχεδιαστεί για να την βοηθήσει να καλύψει τις «μελλοντικές επιχειρηματικές ανάγκες».

Η αναδιάρθρωση πρόκειται να επηρεάσει πάνω από το 7% των 108.000 εργαζομένων πλήρους απασχόλησης της SAP, αν και η εταιρεία είπε ότι ο αριθμός των εργαζομένων της θα παραμείνει ο ίδιος στο τέλος του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v