Σολτς: Η Γερμανία θα μπορούσε να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στη βιομηχανική ανακύκλωση

Η κυκλική οικονομία μπορεί να προσφέρει την ευκαιρία στη Γερμανία να μειώσει την εξάρτησή της από την εισαγωγή σημαντικών πρώτων υλών επαναχρησιμοποιώντας τες περισσότερο, δήλωσε ο καγκελάριος.

Σολτς: Η Γερμανία θα μπορούσε να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στη βιομηχανική ανακύκλωση

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατά τη διάρκεια συνάντησης κυβερνητικών αξιωματούχων και εκπροσώπων από τις επιχειρήσεις, τα συνδικάτα, την επιστήμη και την κοινωνία των πολιτών, πρότεινε ότι η χώρα του θα μπορούσε να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στη βιομηχανική ανακύκλωση, ένας τρόπος για να είναι πιο ανεξάρτητη η γερμανική βιομηχανία.

Ανέφερε τα υλικά μπαταριών και τον κατασκευαστικό κλάδο ως τομέα όπου η ανακύκλωση θα μπορούσε να βελτιωθεί και ενδεχομένως να συμβάλει στη μείωση των επιπτώσεων των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού ή των καταστροφικών κρίσεων.

«Μια εθνική στρατηγική για τη βελτίωση της ανακύκλωσης ευρύτερα, ή αλλιώς αποκαλούμενη οικοδόμηση μιας κυκλικής οικονομίας, θα ξεκινήσει πολύ σύντομα», είπε η καγκελάριος.

«Η κυκλική οικονομία προσφέρει την ευκαιρία να γίνει λιγότερο εξαρτημένη από την εισαγωγή σημαντικών πρώτων υλών επαναχρησιμοποιώντας τα περισσότερο», τόνισε ο Σολτς.

Επίσης υπογράμμισε ότι οι συνέπειες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την τρέχουσα κρίση στη Μέση Ανατολή δείχνουν ξεκάθαρα τις συνέπειες τέτοιων κρίσεων στις τιμές της ενέργειας, στις αλυσίδες εφοδιασμού και στην παγκόσμια οικονομία.

«Οι δυνατότητες της κυκλικής οικονομίας είναι μεγάλες. Σύμφωνα με μελέτες, μια κυκλική οικονομία θα μπορούσε να αποφέρει περίπου 12 δισεκατομμύρια ευρώ (13 δισεκατομμύρια δολάρια) επιπλέον ακαθάριστη προστιθέμενη αξία ετησίως έως το 2030 και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας», τόνισε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v