Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Apple: Mε τεχνητή νοημοσύνη η επόμενη γενιά iPhone

Ο τεχνολογικός κολοσσός προετοιμάζεται να εξοπλίσει τις κινητές του συσκευές με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, όπως προκύπτει από εξαγορές εταιρειών, προσλήψεις προσωπικού και ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις.

Apple: Mε τεχνητή νοημοσύνη η επόμενη γενιά iPhone

Η Apple επενδύει αθόρυβα στην τεχνητή νοημοσύνη, πραγματοποιώντας μια σειρά από εξαγορές, προσλήψεις προσωπικού και αναβαθμίσεις λογισμικού που έχουν στόχο να φέρουν την τεχνητή νοημοσύνη στην επόμενη γενιά των iPhone, υποστηρίζουν σε άρθρο τους οι Financial Times. 

Oι εξαγορές που έχει πραγματοποιήσει η Apple και η επιστημονική έρευνα που έχει παράγει, καθώς και οι εκτιμήσεις εμπειρογνωνμόνων του κλάδου της τεχνολογίας, υποδηλώνουν ότι η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια έχει επικεντρώσει την προσοχή της στην αντιμετώπιση του τεχνολογικού προβλήματος της λειτουργίας εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης μέσω του λογισμικού των κινητών τηλεφώνων, τονίζουν οι F.T.

H εταιρεία είναι πιο δραστήρια από άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς στην εξαγορά νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, αποκτώντας 21 εταιρείες από τις αρχές του 2017, σύμφωνα με έρευνα του PitchBook. Η πιο πρόσφατη από αυτές τις εξαγορές ήταν αυτή της WaveOne στις αρχές του 2013.  

«Ετοιμάζονται να κάνουν κάποιες σημαντικές συγχωνεύσεις και εξαγορές», δήλωσε ο Ντάνιελ Άιβς, της Wedbush Securities. «Θα μου προκαλούσε τεράστια έκπληξη αν δεν έκαναν κάποια σημαντική συμφωνία για την τεχνητή νοημοσύνη φέτος, γιατί υπάρχει ένας "πόλεμος" σε εξέλιξη στην τεχνητή νοημοσύνη και η Apple δεν πρόκειται να μείνει άπραγη» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πρόσφατο ερευνητικό σημείωμα από τη Morgan Stanley, σχεδόν οι μισές από τις αγγελίες της Apple για θέσεις που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη περιλαμβάνουν πλέον τον όρο «Deep Learning», ο οποίος σχετίζεται με τους αλγόριθμους που τροφοδοτούν τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη - μοντέλα που μπορούν να παράξουν σε δευτερόλεπτα κείμενο, ήχο και κώδικα που θα μπορούσαν να είχαν δημιουργηθεί από άνρθωπο. Η εταιρεία προσέλαβε το κορυφαίο στέλεχος της Google στην τεχνητή νοημοσύνη, τον Τζον Τζιαναντρέα, το 2018.

Στόχος της Apple φαίνεται να είναι η λειτουργία εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης μέσω του λογισμικού των κινητών της τηλεφώνων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v