Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Remy Cointreau: Εκοψαν και οι Κινέζοι το κονιάκ

Βλέπει πτώση πωλήσεων 20% φέτος. Επεσε απότομα η ζήτηση για ακριβά ποτά στη βασική αγορά της, την αμερικανική: Εξασθενεί η έκρηξη της κατανάλωσης που συνδέθηκε με την πανδημία.

Remy Cointreau: Εκοψαν και οι Κινέζοι το κονιάκ

Η εταιρεία κατασκευής κονιάκ Remy Cointreau ανέφερε απότομη πτώση στις πωλήσεις της, καθώς οι Κινέζοι καταναλωτές ακολούθησαν τους Αμερικανούς, αγοράζοντας λιγότερα από τα ακριβά προϊόντα της.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία κατασκευής του κονιάκ Remy Martin είπε ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 23,5% στο δημοσιονομικό τρίτο τρίμηνο -σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση 23,4%.

Η εταιρεία παραγωγής υψηλής ποιότητας οινοπνευματωδών ποτών δέχθηκε χτύπημα από μια απότομη αλλαγή στη ζήτηση για τα ακριβά ποτά της στη βασική αγορά της, την αμερικανική, καθώς η έκρηξη της ζήτησης που συνδέθηκε με την πανδημία εξασθενεί και ο πόλεμος τιμών με ανταγωνιστές όπως η LVMH συνεχίζεται. Ως απάντηση στην ύφεση, η Remy έχει δεσμευτεί να μειώσει επιθετικά το κόστος κατά 100 εκατομμύρια ευρώ για να προστατεύσει την κερδοφορία της.

Η εταιρεία είπε ότι αναμένει πως η  πτώση των πωλήσεων για ολόκληρο το έτος θα βρίσκεται στο χαμηλότερο όριο του εύρους καθοδήγησής της -περίπου 20%-, με την αύξηση των πωλήσεων στις ΗΠΑ να μην αναμένεται να επιστρέψει μέχρι το οικονομικό έτος 2024-25. Οι πωλήσεις κονιάκ τρίτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 34%.

Οι αντίθετοι άνεμοι ενισχύθηκαν επίσης αφού η Κίνα ξεκίνησε πρόσφατα μια έρευνα αντιντάμπινγκ για τα αλκοολούχα προϊόντα, όπως το κονιάκ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κίνηση ήρθε ως απάντηση αφότου το μπλοκ άνοιξε έρευνα το περασμένο φθινόπωρο σχετικά με τις επιδοτήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της ασιατικής χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v