Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο κατά της Χαμάς

Περιγράφοντας τις καταγγελίες περί γενοκτονίας που διατυπώθηκαν από τη Νότια Αφρική ως «ψευδείς και εξωφρενικές», χαρακτήρισε ως νίκη για το Τελ Αβίβ την απόφαση του δικαστηρίου να μην ζητήσει άμεση κατάπαυση του πυρός.

Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο κατά της Χαμάς

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύτηκε να συνεχίσει τον πόλεμο κατά της Χαμάς, αφού το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ διέταξε το Τελ Αβίβ να λάβει μέτρα για την προστασία των Παλαιστινίων, χωρίς όμως να ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα.

Την εξέλιξη αυτή ο Νετανιάχου αποκάλεσε νίκη για το Ισραήλ χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «ψευδείς και εξωφρενικές» τις καταγγελίες περί γενοκτονίας που διατυπώθηκαν νωρίτερα από τη Νότια Αφρική, μεταδίδουν οι Financial Times.

«Όπως κάθε χώρα, το Ισραήλ έχει εγγενές δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του», είπε. «Η άθλια προσπάθεια να αρνηθεί κανείς στο Ισραήλ αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα είναι κατάφωρη διάκριση σε βάρος του εβραϊκού κράτους και δικαίως απορρίφθηκε»

Ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ θα «συνεχίσει να διευκολύνει την ανθρωπιστική βοήθεια και να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μας για να κρατήσει τους αμάχους μακριά από τον κίνδυνο, ακόμη και όταν η Χαμάς χρησιμοποιεί τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v