Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Επικυρώθηκε η υποψηφιότητα Πούτιν για τις προεδρικές εκλογές

Φρενίτιδα έχει προκαλέσει επίσης η υποψηφιότητα του Μπ. Ναντιέτζντιν, που όμως δεν έχει ακόμη επικυρωθεί. Δεν έχω ψευδαισθήσεις για το αποτέλεσμα, δήλωσε ο πολιτικός. Ελπίζω ωστόσο ότι αυτή η ψηφοφορία θα είναι «η αρχή του τέλους» για τη θητεία Πούτιν.

Ρωσία: Επικυρώθηκε η υποψηφιότητα Πούτιν για τις προεδρικές εκλογές

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι επικύρωσαν την υποψηφιότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου τις οποίες αναμένεται να κερδίσει ο νυν αρχηγός του κράτους, καθώς η αντιπολίτευση έχει εν πολλοίς φιμωθεί από την καταστολή.

«Η ρωσική εκλογική επιτροπή καταχώρισε την υποψηφιότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν για την προεδρία», ανέφερε ο θεσμός αυτός στο Telegram.

Ο 71χρονος νυν πρόεδρος, που βρίσκεται στην εξουσία σχεδόν 25 χρονια, είχε επισημοποιήσει τον Δεκέμβριο την πρόθεσή του να επιδιώξει νέα θητεία κατά τις εκλογές που θα διεξαχθούν από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου.

Οι εκλογές αποτελούν εν πολλοίς μια τυπική διαδικασία, αφού το σύνολο σχεδόν των πολιτικών αντιπάλων του Ρώσου προέδρου όπως ο ακτιβιστής Αλεξέι Ναβάλνι, έχουν φυλακιστεί ή εξωθηθεί σε εξορία.

Ένας ακόμη αντίπαλος του Κρεμλίνου ο Μπορίς Ναντιέτζντιν, προσπαθεί ακόμη να πετύχει επικύρωση της υποψηφιότητας του, η οποία έχει προκαλέσει φρενίτιδα τις τελευταίες εβδομάδες. Στο πλαίσιο αυτό δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι κινητοποιήθηκαν για να υπογράψουν την απαραίτητη αναφορά για την κατάθεση της υποψηφιότητάς του.

Αυτός ο βετεράνος της πολιτικής ζωής, ελάχιστα γνωστός στο μεγάλο κοινό, δήλωσε πως δεν έχει ψευδαισθήσεις για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας όμως ελπίζει πως αυτή θα αποτελέσει «την αρχή του τέλους» της εποχής Πούτιν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v