Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων, λείπουν πυρομαχικά στην Ουκρανία

Υπό συνεχή πίεση οι αμυντικές θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων, με τους Ρώσους να κερδίζουν σταθερά θέσεις σε κρίσιμα σημεία του μετώπου. Η μάχη των drones.

Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων, λείπουν πυρομαχικά στην Ουκρανία

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η Ρωσία διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις σε μεγάλο μέρος της πρώτης γραμμής, με τον στρατό της Ουκρανίας να προσπαθεί να κρατήσει τις θέσεις του καθώς τα πυρομαχικά του αρχίζουν να εξαντλούνται και η χρηματοδότηση των Ηνωμένων Πολιτειών παραμένει σε αδιέξοδο στο Κογκρέσο, επισημαίνει το CNN.

Οι μάχες είναι έντονες στα βορειοανατολικά κατά μήκος του τμήματος όπου συναντώνται Χάρκοβο και Λουχάνσκ. Η Ουκρανία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι είχε αποσύρει τις δυνάμεις της από το χωριό Krokhmalne στο Χάρκοβο για να λάβει πιο πλεονεκτικές αμυντικές θέσεις σε υψηλότερα εδάφη, ενώ αναφορές δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πιέζουν στην περιοχή.

Οι γραμμές στην ανατολική και νότια Ουκρανία, είναι ως επί το πλείστον στατικές εδώ και μήνες, αφού η αντεπίθεση της Ουκρανίας το περασμένο καλοκαίρι αποκρούστηκε. Όμως η πρόσφατη αύξηση των ρωσικών επιθέσεων έρχεται καθώς η Ουκρανία έχει προειδοποιήσει ότι αντιμετωπίζει κρίσιμες ελλείψεις πυρομαχικών.

Οι ουκρανικές δυνάμεις αναφέρουν επίσης ότι αντιμετωπίζουν αυξημένες πιέσεις νοτιοανατολικά στην περιοχή γύρω από το Μπαχμούτ. Οι προσπάθειες της Ρωσίας έχουν συγκεντρωθεί στα νοτιοδυτικά της πόλης, γύρω από τα σε μεγάλο βαθμό κατεστραμμένα χωριά Klishchiivka και Andriivka.

Για τις ουκρανικές δυνάμεις τεράστια απειλή που αποτελούν πλέον τα drones, τα οποία είχαν ολοένα και πιο σημαντικό αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης τον περασμένο χρόνο. Οι Ρώσοι έχουν πολύ περισσότερα από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων drones εξοπλισμένων με νυχτερινή όραση.

Ο Oleksandr Shtupun, εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις στο νότο στην περιοχή της Ζαπορίζια, είπε ότι οι προσπάθειες της Ρωσίας κατευθύνονται τώρα προς την ανάκτηση εδαφών που κερδήθηκαν από την Ουκρανία.

«Συνολικά, οι εισβολείς είναι πολύ δραστήριοι, έχουν αυξήσει τον αριθμό των επιθετικών επιχειρήσεων. Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα διεξάγουν καθημερινά 50 μάχες. Ο εχθρός είναι ενεργός προς όλες τις κατευθύνσεις», συμπλήρωσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v