Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκπρόσωπος Ζελένσκι: Ο Ζαλούζνι παραμένει αρχηγός του στρατού

Η ουκρανική προεδρία διαψεύδει τις πληροφορίες περί καρατόμησης του ανώτατου διοικητή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Βαλερί Ζαλούζνι.

Εκπρόσωπος Ζελένσκι: Ο Ζαλούζνι παραμένει αρχηγός του στρατού

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι δεν απομάκρυνε τον Βαλερί Ζαλούζνι από τη θέση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμενων της Ουκρανίας, ανέφερε εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας, βάζοντας τέλος στις φήμες περί επικείμενης καρατόμησης του Ουκρανού αρχιστράτηγου.

«Κατηγορηματικά όχι» δήλωσε ο Σέρχι Νικιφόροφ στο Bloomberg. «Ο πρόεδρος δεν απέπεμψε τον ανώτατο διοικητή των ενόπλων δυνάμεων» τόνισε. 

Νωρίτερα τη Δευτέρα, το Interfax-Ukraine μετέδωσε ότι υπήρξε συνάντηση των δυο ανδρών που οδήγησε σε συμφωνία για την καρατόμηση του Ζαλούζνι, επικαλούμενο πηγή της ουκρανικής ηγεσίας.

Η περσινή αντεπίθεση της Ουκρανίας για την απώθηση του ρωσικού στρατού από τα εδάφη της κατέγραψε ελάχιστη πρόοδο, προκαλώντας διαφωνίες μεταξύ του Ζελένσκι και της ηγεσίας του στρατού.

Ο Ζαλούζνι είχε υποστηρίξει σε άρθρο του στον Economist ότι ο πόλεμος βρισκόταν σε αδιέξοδο και είχε ζητήσει επιτάχυνση της στρατολόγησης νέων στρατιωτών και νέα οπλικά συστήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v