Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανία: Ελλείψεις σε εξοπλισμό και τρόφιμα καταγγέλλει ο στρατός

Πληθαίνουν τα σκάνδαλα διαφθοράς που σχετίζονται με το υπ. Άμυνας και τις ένοπλες δυνάμεις. «Πολλές παραβιάσεις» καταγράφηκαν σε απροειδοποίητους ελέγχους, δήλωσε ο ΥΠΑΜ Ουμέροφ.

Ουκρανία: Ελλείψεις σε εξοπλισμό και τρόφιμα καταγγέλλει ο στρατός

Μετά από καταγγελίες από τον ουκρανικό στρατό για ελλείψεις σε εξοπλισμό και προμήθειες, ο υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ παραδέχτηκε ότι υπήρχαν κάποιες παραλείψεις,

«Πολλές παραβιάσεις» καταγράφηκαν σε απροειδοποίητους ελέγχους, έγραψε ο υπουργός στο Facebook.

Ελέγχθηκαν επίσης τα αποθέματα τροφίμων. Σύμφωνα με την έκθεση, προμήθειες αξίας άνω των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ (1,3 εκατομμύρια δολάρια) λείπουν και δεν έχουν παραδοθεί.

«Καταγράφουμε τις παραβιάσεις και αντιμετωπίζουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά», έγραψε ο Ουμέροφ σε δήλωση που δημοσιεύθηκε χθες το βράδυ, προσθέτοντας ότι ο προμηθευτής για ορισμένες στρατιωτικές μονάδες άλλαξε επίσης πρόσφατα «λόγω επεισοδίων».

Οι απροειδοποίητες επιθεωρήσεις, με τη συμμετοχή της Μυστικής Υπηρεσίας και άλλων οργανισμών ασφαλείας, θα συνεχιστούν ανέφερε ο Ουμέροφ.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, το τελευταίο διάστημα υπήρξαν καταγγελίες από τις ένοπλες δυνάμεις για ελλείψεις στον εφοδιασμό των στρατοπέδων ορισμένων μονάδων που μάχονται στο ανατολικό μέτωπο. Επίσης έχουν εντοπιστεί ελλείψεις στην ποιότητα και την ποσότητα των τροφίμων.

Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί αρκετά σκάνδαλα διαφθοράς που σχετίζονται με το υπουργείο Άμυνας και τις ένοπλες δυνάμεις.

Ο υπουργός Άμυνας υπενθύμισε επίσης ότι στο υπουργείο ανακαλύφθηκε σκάνδαλο απάτης, στο οποίο πρώην και νυν στελέχη υπεξαίρεσαν περίπου 36,4 εκατ. ευρώ για προμήθεια πυρομαχικών πυροβολικού. Σε αυτή την περίπτωση, το ποσό επιστράφηκε στον προϋπολογισμό, είπε ο Umerov.

Η Ουκρανία αμύνεται ενάντια στη ρωσική εισβολή για σχεδόν δύο χρόνια με τεράστια δυτική οικονομική και στρατιωτική βοήθεια.

Η ουκρανική κυβέρνηση απέλυσε τον πρώην υπουργό Άμυνας Ολέξιι Ρεζνικοφ και άλλους βουλευτές του υπουργείου Άμυνας τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ όταν ανέλαβε τη νέα του θέση, ανακοίνωσε ότι θα καθαρίσει το σύστημα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v