Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Ήπιες κινήσεις σημειώνουν οι δείκτες, με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Άλμα 2% για τον χρυσό. Στο 4,04% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Οριακή άνοδος για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο. Ράλι 7% για την General Motors.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα και εναλλαγές προσήμων κινούνται οι αμερικανικές μετοχές καθώς οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα και στη συνεδρίαση της Fed. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,14% στις 38.387 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο ρεκόρ.  Ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,02% στις 4.928 μονάδες, επίσης νέο ιστορικό υψηλό, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,4% χαμηλότερα στις 15.565 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της General Motors πραγματοποιεί άλμα 7%. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε κέρδη που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Η μετοχή της Whirlpool υποχωρεί πάνω από 4%, μετά την ανακοίνωση προβλέψεων για το έτος που ήταν χειρότερες από τις αναμενόμενες. 

«Δεν υπάρχει κάποιο συνεκτικό μήνυμα στα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου. Δεν θα είναι αυτό το κύμα που θα σηκώσει όλες τις βάρκες. Υπάρχουν ξεκάθαροι νικητές και ξεκάθαροι ηττημένοι», τόνισε ο Κιθ Μπουκάναν, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller που αξιολογεί τις τιμές σε 20 μητροπολιτικές περιοχές ενισχύθηκε 0,1% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο. Αυτή ήταν η δέκατη διαδοχική μηνιαία άνοδος. Η άνοδος σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2022 ανήλθε στο 5,4%. 

Ο ευρύτερος εθνικός δείκτης κατέγραψε άνοδο των τιμών κατά 0,2% τον Νοέμβριο σε μηνιαία βάση και κατά 5,1% σε ετήσια.

Και οι δύο δείκτες βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Εν τω μεταξύ, σε υψηλό δύο ετών σκαρφάλωσε τον Ιανουάριο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το CBO, στις 114,8 μονάδες.

Στα 9 εκατομμύρια ενισχύθηκαν οι ανοικτές θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο πό την αναθεωρημένη μέτρηση των 8,9 εκατομμυρίων τον Νοέμβριο. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων τριών μηνών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 0,14% στα 76,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός πραγματοποιεί ράλι 2% στα 2.066 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0856 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου υποχωρεί 3 μονάδες βάσης, στο 4,04%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v