Λαγκάρντ: Η Ευρώπη να ετοιμάζεται για δύσκολες αποφάσεις αν εκλεγεί ξανά ο Τραμπ

Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστεί η Ευρώπη για μια δεύτερη θητεία Τραμπ θα είναι να ενισχύσει την ενιαία αγορά, τόνισε η πρόεδρος της ΕΚΤ. Προειδοποιεί για νέους δασμούς.

Λαγκάρντ: Η Ευρώπη να ετοιμάζεται για δύσκολες αποφάσεις αν εκλεγεί ξανά ο Τραμπ

Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμάζεται για πιθανές απειλές στην οικονομία της αν ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, συμπεριλαμβανομένων νέων δασμών στα προϊόντα της, προειδοποίησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ. 

«Αν δείτε τι έγινε αυτά τα χρόνια που ο κ. Τραμπ ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ... θα μπορούσαν να υπάρξουν απειλές και θα μπορούσαν να υπάρξουν ζητήματα για τα οποία οι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να είναι έτοιμοι» τόνισε στον Ρίτσαρντ Κουέστ του CNN η κα. Λαγκάρντ. 

«Ας προετοιμαστούμε για πιθανούς δασμούς, για δύσκολες μη αναμενόμενες αποφάσεις. Ας είμαστε δυνατοί στο εσωτερικό» τόνισε. 

Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστεί η Ευρώπη για μια δεύτερη θητεία Τραμπ θα είναι να ενισχύσει την ενιαία αγορά, εκτίμησε η κα. Λαγκάρντ. 

Η ίδια επανέλαβε ότι μια εκλογή Τραμπ θα αποτελεί ξεκάθαρη απειλή για την Ευρώπη. «Απλά δείτε τι έγινε με τους δασμούς, δείτε τι έγινε με τη δέσμευση προς το ΝΑΤΟ, δείτε τι έγινε με τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. Σε αυτούς τους τρεις τομείς, τα αμερικανικά συμφέροντα δεν ευθυγραμμίζοντας με τα ευρωπαϊκά» σημείωσε για την προεδρία Τραμπ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v