Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξε η Ευρώπη τα κέρδη της Santander

Η ανάπτυξη της Ευρώπης αντισταθμίζει τις αδύναμες ΗΠΑ. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 28%, στα 2,9 δισ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2023, περίπου 200 εκατ. πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στήριξε η Ευρώπη τα κέρδη της Santander

Τριμηνιαία κέρδη πάνω από τις προσδοκίες της αγοράς ανακοίνωσε η Santander, καθώς η ανάπτυξη των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της τράπεζας επισκίασε την αδυναμία των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η ισπανική τράπεζα είπε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 28%, στα 2,9 δισ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2023, περίπου 200 εκατ. ευρώ πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Πορτογαλία οδήγησαν τις ισχυρές επιδόσεις της στην Ευρώπη χάρη στα καθαρά έσοδα από τόκους, τη διαφορά μεταξύ των επιτοκίων δανεισμού και καταθέσεων. Η πτώση των επιτοκίων αναμένεται να μειώσει τα καθαρά έσοδα από τόκους το 2024.

Τα καθαρά κέρδη στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 77%, στα 67 εκατ. ευρώ καθώς η τράπεζα αναγκάστηκε να αυξήσει τις προβλέψεις για ζημίες δανείων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v