Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eσπασε το ορόσημο των $500 δισ. κεφαλαιοποίησης η Novo Nordisk 

Στήριξη από τις αισιόδοξες προοπτικές για το φάρμακο της κατά της παχυσαρκίας.

Eσπασε το ορόσημο των $500 δισ. κεφαλαιοποίησης η Novo Nordisk

Η Novo Nordisk έγινε η δεύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία που ξεπέρασε τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία, ενισχυμένη από τις αισιόδοξες προοπτικές για το φάρμακο της κατά της παχυσαρκίας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Novo ξεπέρασε αυτό το ορόσημο σήμερα Τετάρτη, καθώς οι μετοχές της κέρδισαν έως και 4,1%, φτάνοντας σε επίπεδο που έφτασε μόνο η μητρική της Dior, LVMH.

Η δανέζικη φαρμακοβιομηχανία ξεπέρασε τον γίγαντα των ειδών πολυτελείας, καθώς το Wegovy για την παχυσαρκία και ένα αδελφό φάρμακο για τον διαβήτη, το Ozempic, απέδειξαν ότι μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να χάσουν ανεπιθύμητο βάρος περιορίζοντας την όρεξή τους.

Τα κέρδη της Novo πυροδότησαν νέα αισιοδοξία καθώς η εταιρεία είπε ότι τα έσοδα θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και 26% φέτος και τα λειτουργικά κέρδη έως και 29% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες. Η καθοδήγηση φαίνεται συντηρητική, σύμφωνα με τον αναλυτή του Bloomberg Intelligence, Michael Shah.

Η φαρμακοβιομηχανία αγωνίζεται για να συμβαδίσει με τη ζήτηση τόσο για το Wegovy όσο και για το Ozempic, τα οποία μοιράζονται το ίδιο δραστικό συστατικό. Ενημέρωσε ότι έχει υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των αρχικών δόσεων Wegovy που στέλνει στις ΗΠΑ, επιτρέποντας σε περισσότερους ανθρώπους να ακολουθήσουν τη θεραπεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v