Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβιώνουν τα σχέδια του Ριάντ για προσφορά μετοχών της Aramco

Στόχος η άντληση 10 δισ. δολαρίων. Το βασίλειο συνεργάζεται με ομάδα συμβούλων. Συγκέντρωσε 30 δισεκατομμύρια δολάρια στην IPO της Aramco πριν από τέσσερα χρόνια.

Αναβιώνουν τα σχέδια του Ριάντ για προσφορά μετοχών της Aramco

Η Σαουδική Αραβία εξετάζει σχέδια για εισαγωγή περισσότερων μετοχών της Aramco τον Φεβρουάριο, σε μια συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που είναι πιθανό να καταταγεί στις μεγαλύτερες πωλήσεις μετοχών των τελευταίων ετών, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το βασίλειο συνεργάζεται με μια ομάδα συμβούλων και επιδιώκει να συγκεντρώσει δυνητικά τουλάχιστον 40 δισεκατομμύρια ριάλ (10 δισεκατομμύρια δολάρια) από την πώληση μετοχών στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας, είπαν οι πηγές. Μια επιτυχημένη συμφωνία θα έφερνε κεφάλαια για τη φιλόδοξα σχέδια του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν (ΜBS) να διαφοροποιήσει την οικονομία.

Τα σχέδια για τη νέα πώληση έρχονται τέσσερα χρόνια αφότου η Σαουδική Αραβία συγκέντρωσε περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια στην αρχική δημόσια προσφορά της Aramco, η οποία ήταν η μεγαλύτερη πώληση μετοχών στον κόσμο. Ο MBS, όπως αποκαλείται ο διάδοχος, έχει αυξήσει τις φιλοδοξίες του ως προς τις δαπάνες αφού διοχετεύει τεράστια χρηματικά ποσά στον τουρισμό, τον αθλητισμό και άλλα πρότζεκτ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v