Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γέλεν: Το Κογκρέσο θα χαρίσει τη νίκη στον Πούτιν αν δεν στηρίξει την Ουκρανία

Οποιαδήποτε αδράνεια από την πλευρά του Κογκρέσου θα έχει αδιανόητες συνέπειες όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά και για τη συλλογική μας ασφάλεια, προειδοποίησε η Αμερικανίδα υπουγός Οικονομικών.

Γέλεν: Το Κογκρέσο θα χαρίσει τη νίκη στον Πούτιν αν δεν στηρίξει την Ουκρανία

H Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, διαβεβαίωσε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι πλήρως δεσμευμένη στη στήριξη της Ουκρανίας, λέγοντας ότι αν το Κογκρέσο δεν εγκρίνει το αίτημα παροχής βοήθειας $11,8 δισ. θα χαρίσει τη νίκη στον Πούτιν.

«Το Κογκρέσο πρέπει να δράσει γρήγορα για να παράσχει στήριξη στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων και μέσω άμεσης δημοσιονομικής βοήθειας» τόνισε η κα. Γέλεν σε συνάντηση με τους αντιπροέδρους της Κομισιόν, Μαργκρέτε Βεστάγκερ και Βάλντις Ντομπρόβσκις, στην Ουάσιγκτον. 

«Οποιαδήποτε αδράνεια θα χαρίσει τη νίκη στον πρόεδρο Πούτιν και θα έχει αδιανόητες συνέπειες όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά και για τη συλλογική μας ασφάλεια» σημείωσε η κα. Γέλεν. 

«Με απλά λόγια, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ξεμείνει η Ουκρανία από χρήματα προτού ξεμείνει από πυρομαχικά» πρόσθεσε. 

Η έγκριση της οικονομικής βοήθειας των $11,8 δισ. έχει «κολλήσει» στο Κογκρέσο, μαζί με την έγκριση στρατιωτικής στήριξης ύψους $50 δισ., εν μέσω διαπραγματεύσεων με τους Ρεπουμπλικάνους για ριζική αλλαγή των μεταναστευτικών πολιτικών. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κα. Γέλεν υποστήριξε ότι τα χρήματα είναι μια επένδυση στην εθνική αφάλεια των ΗΠΑ και την Ευρώπη και στο «βασισμένο σε κανός διεθνές σύστημα που μας ωφελεί όλους».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v