Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σολτς: Οικονομική καταστροφή για τη Γερμανία ένα Dexit

Η χώρα μας ωφελήθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από την Ε.Ε. και την ευρωπαϊκή συνεργασία, τόνισε σε ομιλία του στη Bundesbank o Γερμανός καγκελάριος. Ολομέτωπη επίθεση κατά της ακροδεξιάς.

Σολτς: Οικονομική καταστροφή για τη Γερμανία ένα Dexit

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς άσκησε δριμεία κριτική στα σχέδια του ακροδεξιού AfD για ένα «Dexit», προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε κίνηση αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι καταστροφική για τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

«Αυτό θα οδηγούσε στη μεγαλύτερη καταστροφή πλούτου που θα μπροούσε ποτέ να συμβεί στη Γερμανία και στην Ευρώπη» τόνισε σε ομιλία του στην Bundesbank ο Σολτς. «Η χώρα μας ωφελήθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από την Ε.Ε. και την ευρωπαϊκή συνεργασία» υπογράμμισε. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Σολτς υποστήριξε ότι το Brexit ήταν μια οικονομική καταστροφή για το Ηνωμένο Βασίλειο.

O ίδιος σημείωσε ότι η Γερμανία, δεδομένης της ιστορίας της, πρέπει να μετατραπεί σε ανάχωμα στην άνοδο της ακροδεξίας. 

«Με τον ακροδεξιό λαϊκισμό να κερδίζει τόσο μεγάλη στήριξη στις ΗΠΑ, με το Brexit να βουλιάζει το Ηνωμένο Βασίλειο στην οικονομική καταστροφή, με τόσες πολλές κυβερνήσεις στην Ευρώπη να στηρίζονται από ακροδεξιούς λαϊκιστές - και κάποιες φορές να συμμετέχουν σε αυτές - τότε εμείς στη Γερμανία έχουμε έναν ρόλο, δεδομένης της ιστορίας μας, να σταματήσουμε αυτή την τάση, και να το κάνουμε μαζί» δήλωσε ο Σολτς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v