Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανία: Μη βρίζετε δημοσίως τον Πούτιν!

Καθώς αυξάνεται η πολεμική κόπωση και η πίεση στις τάξεις των Ουκρανών, πληθαίνουν οι καταγγελίες για ακατάσχετη χρήση υβρεολογίου από υπεύθυνα χείλη. «Μη βλάπτετε τη φήμη κρατικών φορέων», ζητά εντόνως η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Ουκρανία: Μη βρίζετε δημοσίως τον Πούτιν!

Ουκρανοί αξιωματούχοι καλούνται να σταματήσουν να χρησιμοποιούν αγοραίες εκφράσεις σε δημόσια φόρα, καθώς σχεδόν δύο χρόνια από τη ρωσική εισβολή το άγχος των Ουκρανών συνεχίζει να διογκώνεται, ανέφεραν σήμερα δύο κυβερνητικές υπηρεσίες.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει καταστρέψει κτίρια, υποδομές και έχει εκτοπίσει εκατομμύρια. Δεν είναι λοιπόν παράδοξο το... λεξιλόγιο πολλών Ουκρανών, όταν μιλούν για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντμίρ Πούτιν και για τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής, να περιλαμβάνει ύβρεις, αγοραίες και χυδαίες εκφράσεις.

Κρατική υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς τόνισε ότι λαμβάνει συχνά καταγγελίες σχετικά με αξιωματούχους που βρίζουν σε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή κατά τη διάρκεια δημοσίων εμφανίσεων.

Η Εθνική Υπηρεσία για την Πρόληψη της Διαφθοράς και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ουκρανίας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση καλώντας τους αξιωματούχους να τηρούν τους επίσημα καθορισμένους κώδικες συμπεριφοράς.

«Αξιωματούχοι, από υπουργούς έως δημάρχους, θα πρέπει να απέχουν (συμπεριλαμβανομένων των μη εργάσιμων ωρών) από τη διάδοση πληροφοριών, ιδίως από αναρτήσεις σχολίων σε ιστότοπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που θα μπορούσαν να βλάψουν τη φήμη των κρατικών φορέων», τόνισαν οι ουκρανικές υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v