Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Ψαλίδι σε 3.500 θέσεις εργασίας

Ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός θέτει ως στόχο την εξοικονόμηση 2,5 δισ. ευρώ και την ενίσχυση της κερδοφορίας του. Απασχολεί περίπου 90.000 άτομα παγκοσμίως, ενώ κατέγραψε 16% μειωμένα κέρδη το 2023.

Deutsche Bank: Ψαλίδι σε 3.500 θέσεις εργασίας

Η Deutsche Bank δημοσιοποίησε σχέδια για περικοπή 3.500 θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, με στόχο τη μείωση κόστους.

Ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός δήλωσε ότι η κίνηση εντάσσεται στις προσπάθειες για μείωση κόστους κατά 2,5 δισ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση των κερδών της.

Η Deutsche Bank έκανε γνωστό στους επενδυτές ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας θα γίνουν «κυρίως σε τομείς που δεν αντιμετωπίζουν πελάτες», μεταδίδει το Bloomberg.

Η εταιρεία απασχολεί περίπου 90.000 άτομα παγκοσμίως.

Ο όμιλος θα εξορθολογίσει επίσης το δίκτυο μάρκετινγκ, τα συστήματα υπολογιστών και το λογισμικό του, στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης της αποδοτικότητας.

Η τράπεζα κατέγραψε κέρδη 4,2 δισ. ευρώ για το 2023, μειωμένα κατά 16% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οπως εξήγησε, τα οικονομικά αποτελέσματα επηρεάστηκαν από τον υψηλότερο φορολογικό λογαριασμό και τις προβλέψεις για αυξημένες ζημίες από δάνεια, εν μέσω επιβράδυνσης της γερμανικής οικονομίας και συνεχιζόμενης αβεβαιότητας.

Ο όμιλος είπε επίσης ότι σχεδιάζει να τριπλασιάσει το μέρισμά του και να επαναγοράσει περισσότερες μετοχές, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να κερδίσει την υποστήριξη περισσότερων μετόχων.

Ο διευθύνων σύμβουλος Christian Sewing δήλωσε ότι τα αποτελέσματα «έδειξαν εντυπωσιακή ανθεκτικότητα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, επέκτειναν τις δραστηριότητές μας και κατέδειξαν ότι η τράπεζά μας είναι βιώσιμα κερδοφόρα».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v