Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HΠΑ: Δημιουργήθηκαν 353.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο

Πολύ υψηλότερη από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές ήταν η μέτρηση για τις νέες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο. Σταθερό στο 3,7% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας. Ετήσια άνοδος 4,5% στο μέσο ωρομίσθιο. Στο 62,5% το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό.

HΠΑ: Δημιουργήθηκαν 353.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που ανέμεναν οι αναλυτές τον Ιανουάριο, ενώ η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι δημιουργήθηκαν 353.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο από 333.000 τον Δεκέμβριο (αναθεωρημένη μέτρηση) και 182.000 τον Νοέμβριο. Οι αναλυτές περίμεναν πτώση στις 180.000 για τον Ιανουάριο.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,7% τον περασμένο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα ενισχυθεί οριακά στο 3,8%.

H καλύτερη του αναμενομένου μέτρηση για την απασχόληση επιβεβαιώνει τις προοπτικές για «ομαλή προσγείωση» της αμερικανικής οικονομίας αλλά καθιστά λιγότερο επιτακτική τη μείωση επιτοκίων από τη Fed, καθώς καταδεικνύει ότι η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική παρά τη σφιχτή νομισματική πολιτική και επιτρέποντας στην κεντρική τράπεζα να επικεντρωθεί στον στόχο της σταθερότητας των τιμών, χωρίς να ανησυχεί ότι αμελεί τον στόχο της πλήρους απασχόλησης.

Το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε 4,5% σε σχέση με πέρυσι σε ετήσια βάση, μια άνοδος αρκετά μεγαλύτερη από αυτήν του Δεκεμβρίου. Σε μηνιαία βάση, το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 0,6% έναντι μηνιαίας ανόδου 0,4% τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,3%.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό παρέμεινε αμετάβλητο στο 62,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v