Γκεοργκίεβα: Το ΔΝΤ έχει εμπιστοσύνη στον «πραγματιστή» Μιλέι

Ο πρόεδρος της Αργεντινής δεν έχει ιδεολογικά στεγανά, είναι πραγματιστής και είναι ανοιχτός σε συμβουλές, σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Γκεοργκίεβα: Το ΔΝΤ έχει εμπιστοσύνη στον «πραγματιστή» Μιλέι

H γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, έπλεξε το εγκώμιο του «πραγματιστή» πρόεδρου της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι και εξέφρασε εμπιστοσύνη στις προσπάθειες του να μεταρρυθμίσει την οικονομία της χώρας. 

«Μέχρι τώρα, έχουμε δει τη σύσταση μιας καλής οικονομικής ομάδας, έναν πολύ πραγματιστή πρόεδρο, ο οποίος δεν έχει ιδεολογικά στεγανά, αλλά ψάχνει τρόπους για να ξεπεράσει η χώρα αυτή τη δυσκολία» τόνισε η Γκεοργκίεβα σε συνέντευξη τύπου στην Ουάσιγκτον.

Την περασμένη εβδομάδα ο Μιλέι απέσυρε σειρά δημοσιονομικών μέτρων ύψους 1,4% του ΑΕΠ από νομοσχέδιο το οποίο προσπαθεί να περάσει από το Κογκρέσο. 

Η απόσυρση του δημοσιονομικού πακέτου από τον Μιλέι ήταν μια «πραγματιστική επιλογή» σημείωσε σύμφωνα με τους Financial Times η κα. Γκεοργκίεβα. 

«Κινείσαι προς τα εκεί που έχεις μεγαλύτερη συναίνεση. Κοιτάξαμε επίσης τις επιπτώσεις αυτής της απόφασης στους στόχους και μας ικανοποίησε ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο» πρόσθεσε. 

«Στηρίζουμε τον λαό της Αργεντινής. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Έχω εντυπωσιαστεί από το πόσο ανοιχτοί είναι ο πρόεδρος και η κυβέρνηση σε συμβουλές» υπογράμμισε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v