Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουλάχιστον 28 νεκροί σε ουκρανικό βομβαρδισμό αρτοποιείου

Είκοσι οκτώ άνθρωποι είναι νεκροί και πάνω από δέκα νοσηλεύονται μετά τον βομβαρδισμό φούρνου στη Λισιτσάνσκ, σύμφωνα με τις αρχές που έχει εγκαταστήσει στην ουκρανική επαρχία η Μόσχα. «Εως 40 άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια».

Τουλάχιστον 28 νεκροί σε ουκρανικό βομβαρδισμό αρτοποιείου

Ο βομβαρδισμός ενός αρτοποιείου από τις ουκρανικές δυνάμεις στην κατεχόμενη πόλη Λισιτσάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον έντεκα ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων έξι, ανακοίνωσαν σήμερα οι εγκατεστημένες από τη Μόσχα αρχές κατοχής, σύμφωνα με τις οποίες δεκάδες άνθρωποι φέρεται να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.

Σύμφωνα με τις φιλορωσικές αρχές, οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν κτίριο μέσα στο οποίο βρισκόταν ένα πολυσύχναστο αρτοποιείο και ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

«Με βάση τα υφιστάμενα στοιχεία, το αποτέλεσμα του βομβαρδισμού ενός αρτοποιείου στη Λισιτσάνσκ είναι 28 νεκροί και 10 τραυματίες με διαφορετικό βαθμό σοβαρότητας των τραυμάτων», δήλωσε στο Telegram η Ναταλία Παστσένκο, υπουργός Υγείας των τοποθετημένων από τη Μόσχα αρχών της περιφέρειας Λουχάνσκ. Πρόσθεσε ότι οι διασώστες ανέσυραν ζωντανούς 10 ανθρώπους κάτω από τα ερείπια. 

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία που έχει εγκαταστήσει η Μόσχα, «έως 40 άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια».

«Μπορεί να υπάρχουν δεκάδες άλλοι άνθρωποι κάτω από τα ερείπια», επιβεβαίωσε ο Λεονίντ Πασετσνίκ, αξιωματούχος της ρωσικής κατοχικής διοίκησης, στο Telegram, κατηγορώντας τις ουκρανικές δυνάμεις ότι στοχοθέτησαν το αρτοποιείο.

Δήλωσε ότι η τοπική αστυνομία και οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών βρίσκονταν στο σημείο και προσπαθούσαν να «διασώσουν τα θύματα».

Το RIA Novosti δημοσίευσε βίντεο από ένα κατεστραμμένο κτίριο, στο οποίο διακρίνονται επίσης διασώστες να βγάζουν από τα ερείπια ένα κατεστραμμένο ολοσχερώς αυτοκίνητο.

Το Λισιτσάνσκ, στην περιφέρεια του Λουχάνσκ, έπεσε στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων μετά μια σφοδρή μάχη που σημειώθηκε στην αρχή της επίθεσης της Μόσχας το 2022.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v