Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεισδύουν βαθύτερα στην Αβντιίβκα οι Ρώσοι, εξαντλημένοι οι Ουκρανοί

Στην πόλη του Ντόνετσκ που βρίσκεται επί δύο χρόνια στο επίκεντρο μαχών, η κατάσταση για τις αμυνόμενες ουκρανικές δυνάμεις κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Ζητούν ενισχύσεις.

Διεισδύουν βαθύτερα στην Αβντιίβκα οι Ρώσοι, εξαντλημένοι οι Ουκρανοί

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κερδίσει έδαφος στις μάχες που διεξάγονται στην Αβντιίβκα, στην περιφέρεια του Ντόνετσκ, και στην πόλη εξελίσσονται σκληρές οδομαχίες, παραδέχονται ουκρανικές πηγές.

Πριν από δύο εβδομάδες οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να διεισδύσουν την πόλη και έκτοτε η κατάσταση έγινε πολύ κρίσιμη για τις ουκρανικές δυνάμεις που αντιμετωπίζουν υπέρτερες δυνάμεις.

«Η Αβντιίβκα χρειάζεται νέες εφεδρείες και στήριξη της 110ης Ταξιαρχίας, η οποία διατηρεί τον έλεγχο παρά την απόλυτη εξάντληση μετά από σχεδόν δύο χρόνια συνεχών μαχών στην πόλη», ανέφερε Ουκρανός δημοσιογράφος. «Χρειαζόμαστε επίσης πυρομαχικά καθώς οι προμήθειες είναι εξαιρετικά χαμηλές και ο εχθρός έχει μεγάλη υπεροχή στα πυρομαχικά».

Ο ίδιος έκανε λόγο για ανεπαρκή επικοινωνία σε επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο. «Τα ψέματα στις αναφορές στα υψηλότερα κλιμάκια, η επιθυμία να καθησυχάσουν τον εαυτό τους και ο φόβος να μην εκνευρίσουν την ανώτατη ηγεσία με "κακά νέα" είναι όλα πολύ επιβλαβή», είπε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v