Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Bollywood στο επίκεντρο συνάντηση Χρ. Δήμα με τον Ινδό πρέσβη

«Η αξιοποίηση της Πολιτιστικής Διπλωματίας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα», δήλωσε ο υφ. Πολιτισμού. Συμφωνία για το πρόγραμμα «Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας για τα έτη 2022-2026», εστιάζοντας στον κινηματογράφο.

Το Bollywood στο επίκεντρο συνάντηση Χρ. Δήμα με τον Ινδό πρέσβη

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον πρέσβη της Ινδίας στην Αθήνα, Rudrendra Tandon, όπου συζήτησαν για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα του Πολιτισμού.

Το επίπεδο συνεργασίας Ελλάδας-Ινδίας έχει αναβαθμιστεί σε στρατηγική σχέση. Οι δύο χώρες, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της ενίσχυσης της Πολιτιστικής Διπλωματίας, έχουν αποφασίσει να διευρύνουν αυτό το φάσμα συνεργασίας και στον χώρο του Πολιτισμού.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν στη συνάντηση οι προοπτικές που δημιουργεί η Συμφωνία για το πρόγραμμα «Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας για τα έτη 2022-2026», που κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής πριν από λίγους μήνες και κυρίως η εμβάθυνση της συνεργασίας στις κινηματογραφικές παραγωγές και τις παραστατικές τέχνες.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Χρίστος Δήμας, δήλωσε:

«Η αξιοποίηση της Πολιτιστικής Διπλωματίας για την ανάδειξη και εξωστρέφεια του Σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Οι σχέσεις Ελλάδας-Ινδίας έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και είμαστε έτοιμοι αυτό το φάσμα συνεργασίας να το διευρύνουμε και στον τομέα του Πολιτισμού. Θέλουμε να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας με την Ινδία, ιδιαίτερα σε θέματα που σχετίζονται με τις σύγχρονες μορφές τέχνης, τον κινηματογράφο, το βιβλίο, τις οπτικοακουστικές παραγωγές ευρύτερα και να μελετήσουμε από κοινού καλές πρακτικές στην ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας στη σύγχρονη δημιουργία».

Ο κ. Δήμας τόνισε επίσης πως Ελλάδα και Ινδία σκοπεύουν να δημιουργήσουν διάφορα επιμέρους προγράμματα πολιτιστικής ανταλλαγής, συμπεριλαμβανομένων εκθέσεων, παραστάσεων και ακαδημαϊκών ανταλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v