Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σάμερς: Επιτόκια πάνω από 3% έως το τέλος της δεκαετίας

Τα επιτόκια των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου θα είναι κατά μέσο όρο πάνω από το 3% για το υπόλοιπο της δεκαετίας, εκτίμησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Σάμερς: Επιτόκια πάνω από 3% έως το τέλος της δεκαετίας
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής του Χάρβαρντ Λόρενς Σάμερς

Η ανθεκτικότητα που επιδεικνύει η αμερικανική οικονομία παρά τις αυξήσεις επιτοκίων καθιστά πολύ πιθανό να έχουν αυξηθεί τα ουδέτερα επιτόκια, τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Λώρενς Σάμερς

«Έχουμε μια οικονομία πολύ ισχυρή με επιτόκια σε επίπεδα που παλιότερα κάτι τέτοιο θα έδειχνε εξαιρετικά απίθανο» ανέφερε ο Σάμερς στο Bloomberg. 

O ίδιος καλωσόρισε τις αμφιβολίες που εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, για το αν τα επιτόκια θα επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα. 

O Σάμερς εκτίμησε ότι τα επιτόκια των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου θα είναι κατά μέσο όρο πάνω από το 3% για το υπόλοιπο της δεκαετίας. 

Ο Αμερικανός οικονομολόγος προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο κίνδυνος «αναθέρμανσης» του πληθωρισμού, δεδομένης της ισχύος της οικονομίας. 

Παράλληλα, χαιρέτισε τον Τζερόμ Πάουελ για τη δήλωσή του ότι η Fed δύσκολα θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων τον Μάρτιο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v