Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eli Lilly: Θα ανέβουν 20% οι πωλήσεις φέτος

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία αναμένει έσοδα πάνω από 40 δισ. δολάρια το 2024.Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 5,8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall μετά τη δημοσίευση κερδών τετάρτου τριμήνου.

Eli Lilly: Θα ανέβουν 20% οι πωλήσεις φέτος

H ζήτηση για μια νέα κατηγορία φαρμάκων για τον διαβήτη και την παχυσαρκία θα ενισχύσει τις πωλήσεις της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Eli Lilly κατά 20% το 2024, οδηγώντας τα έσοδά της πάνω από τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η εταιρεία.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 5,8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall μετά τη δημοσίευση κερδών τετάρτου τριμήνου.

Η φαρμακοβιομηχανία είπε ότι τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου από την κατηγορία νέων προϊόντων της αυξήθηκαν κατά 2,19 δισ. δολάρια, στα 2,49 δισ. δολάρια, λόγω των πωλήσεων του φαρμάκου για τον διαβήτη Mounjaro και του φαρμάκου κατά της παχυσαρκίας Zepbound.

Το Zepbound απέφερε 175,8 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις το τέταρτο τρίμηνο. Τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου του Ομίλου ανήλθαν συνολικά σε 9,35 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Τα έσοδα της Lilly για το 2024 προβλέπεται να ανέλθουν συνολικά μεταξύ 40,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 41,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από 34,1 δισεκατομμύρια το 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v