Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γέλεν: Διαχειρίσιμες οι πιέσεις στο εμπορικό real estate

Τα υψηλά επιτόκια και η χαμηλή ζήτηση για χώρους γραφείων θα ασκήσουν πιέσεις στους ιδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων αλλά το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο, υποστήριξε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Γέλεν: Διαχειρίσιμες οι πιέσεις στο εμπορικό real estate

H υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, τόνισε ότι ενώ οι απώλειες στο εμπορικό real estate είναι ανησυχητικές οι ρυθμιστικές αρχές εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι τα «μαξιλάρια» του τραπεζικού συστήματος είναι αρκετά για να απορροφήσουν τους κραδασμούς. 

Ένας συνδυασμός παραγόντων θα «ασκήσει μεγάλες πιέσεις στους ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων» δήλωσε η Γέλεν την Τρίτη σε ακρόαση της σε επιτροπή του Κογκρέσου. 

Η ίδια ανέφερε ως επιβαρυντικούς παράγοντες την άνοδο των επιτοκίων, τη χαμηλή ζήτηση για χώρους γραφείων λόγω της αύξησης των υβριδικών μορφών εργασίας και το «κύμα» λήξεων στεγαστικών δανείων κατά τη φετινή χρονιά. 

«Ανησυχώ» ανέφερε η Γέλεν. «Πιστεύω ότι είναι διαχειρίσιμο αλλά μπορεί να υπάρχουν ιδρύματα που πιέζονται από αυτό το πρόβλημα» πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Γέλεν εμφανίστκε γενικά αισιόδοξη για την αμερικανική οικονομία. «Πιστεύω ότι οδεύει στη σωστή κατεύθυνση. Η ανάπτυξή μας είναι απίστευτα ισχυρή. Η αγορά εργασίας είναι τουλάχιστον τόσο ισχυρή όσο ήταν και πριν την πανδημία» υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v